Hønsesalat med æbler og bladselleri
4
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
- salt
- Dressing:
- 2 spsk flydende honning
- 2 spsk dijonsennep
- 3 spsk sherryeddike (eller balsamico)
- 2 spsk valnøddeolie
- 3 olivenolie
- salt
- Fyld:
- 2 stilke bladselleri
- 1 æble
- 75 g valnødder
- 1 bundt purløg
- salt og peber
- Tilbehør:
- 4 håndfulde blandet salat
- evt. rugbrød
Sådan gør du
- Kom kyllingebrysterne i en kasserolle med kogende vand og salt, og lad dem pochere (koge lige under kogepunktet) i ca. 12 min. Sluk, og lad dem trække i vandet i yderligere 10-12 min. Tag dem op, og pluk dem i stykker. Rør imens honning og sennep sammen. Pisk eddike i. Tilsæt begge slags olie, lidt ad gangen.
- Smag dressingen til med salt. Snit bladselleri, skær æblet i små tern, og hak valnødder og purløg. Vend det hele sammen med kylling og dressing, og smag til med salt og peber. Servér hønsesalaten på sprøde salatblade med eller uden rugbrød til.
PRØV OGSÅ: Steak med selleriremoulade