Sådan laver du Hot Buttered Rum
Skøn varm drik med rom - og smør! Få opskriften på den superlækre varme drink med rom og butter batter.
Ingredienser
- Butter Batter:
- 250 gram blødt usaltet smør
- 250 gram hvid sukker
- 250 gram demerara sukker
- 500 gram blød vanilje flødeis
- 1 teske kværnet kanel
- 1 spiseske kværnet allehånde
- 1 spiseske kværnet stjerne anis
- 1 spiseske kværnet nelliker
- 1 spiseske revet muskatnød
- Hot Buttered Rum:
- 5 cl. Zacapa Edición Negra rom
- 9 cl. varmt vand (ca. 75 grader)
- Lille spiseske Butter Batter
- Garnish: Stjerne anis og kanelstang
- Kværn / blend alle krydderier sammen med den hvide sukker. Tilsæt herefter demerara sukker og blend igen. Tilsæt dernæst den bløde smør og blend massen sammen.
- Til sidst tilsættes den bløde vaniljeis hvorefter den samlede masse blendes godt sammen.
- Hæld den flydende masse i et patentglas og luk glasset, hvorefter butter batteret sættes på køl indtil det skal bruges.
Buttercocktails - sådan gør du
De bedste opskrifter på hjemmelavet gløgg
-
Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
-
Julegløgg med portvinsrosiner
-
Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
-
Pink gløgg med granatæblesaft og rosévin
-
Hjemmelavet gløgg
-
Krydret hvid gløgg
-
Klassisk gløgg
-
Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
-
Gløgg: Hvid gløgg med hyldeblomst
-
Gløgg
-
Hvid gløgg med mandler