Opskrift på hot dhal med sød yoghurt

Hot dhal med sød yoghurt

Dhal smager fantastisk og optræder ofte i det indiske køkken. Den tilberedes for det meste med linser og masser af krydderier, som koger sammen til en slags slags grød.

3-4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Dhal:
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg, pillede
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 3 dl røde linser
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ¼-½ tsk cayennepeber
  • 2 modne tomater, grofthakkede
  • 1 l vand (måske lidt mere)
  • Olie:
  • 4-5 spsk olie
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk knust spidskommen
  • ½ tsk sorte sennepsfrø
  • evt. ¼-½ tsk asafoetida
  • Topping:
  • tyk yoghurt
  • lidt flydende honning
  • lidt mynte, hakket

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg, og sauter begge dele i olie og smør i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i et par min eller fire.
  2. Skyl linserne, og kom dem med i gryden. Sauter kort.
  3. Kom garam masala, ingefær, spidskommen, cayennepeber og tomater ved.
  4. Tilsæt vand, og lad retten simre uden låg og under omrøring i 20-25 minutter. Spæd med vand undervejs, hvis nødvendigt. Smag til med salt
  5. Olie:
  6. Lun olien på en lille pande. Kom chiliflager, spidskommen, sennepsfrø og evt. asafoetida på, og lad det lune, til det dufter (ca. 30 sekunder). Tag olien af varmen.
  7. Server straks dhalen toppet med yoghurt, lidt honning, krydret olie og lidt mynte.
  8. TIP: Asafoetida, også kaldet dyvelsdræk, er et krydderi, der giver en fin afrunding af smagen. Den kan også bruges direkte i retten. Du kan finde den i stødt form, f.eks. hos Asaspice.dk. Finder du den ikke, kan den fint undlades.
  9. SE MERE: Lam i karry
PRØV OGSÅ:Tandoori kylling