Hot dhal med sød yoghurt
Dhal smager fantastisk og optræder ofte i det indiske køkken. Den tilberedes for det meste med linser og masser af krydderier, som koger sammen til en slags slags grød.
3-4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Dhal:
- 2 løg
- 4 fed hvidløg, pillede
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 3 dl røde linser
- 1 spsk garam masala
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt spidskommen
- ¼-½ tsk cayennepeber
- 2 modne tomater, grofthakkede
- 1 l vand (måske lidt mere)
- Olie:
- 4-5 spsk olie
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk knust spidskommen
- ½ tsk sorte sennepsfrø
- evt. ¼-½ tsk asafoetida
- Topping:
- tyk yoghurt
- lidt flydende honning
- lidt mynte, hakket
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg, og sauter begge dele i olie og smør i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i et par min eller fire.
- Skyl linserne, og kom dem med i gryden. Sauter kort.
- Kom garam masala, ingefær, spidskommen, cayennepeber og tomater ved.
- Tilsæt vand, og lad retten simre uden låg og under omrøring i 20-25 minutter. Spæd med vand undervejs, hvis nødvendigt. Smag til med salt
- Olie:
- Lun olien på en lille pande. Kom chiliflager, spidskommen, sennepsfrø og evt. asafoetida på, og lad det lune, til det dufter (ca. 30 sekunder). Tag olien af varmen.
- Server straks dhalen toppet med yoghurt, lidt honning, krydret olie og lidt mynte.
- TIP: Asafoetida, også kaldet dyvelsdræk, er et krydderi, der giver en fin afrunding af smagen. Den kan også bruges direkte i retten. Du kan finde den i stødt form, f.eks. hos Asaspice.dk. Finder du den ikke, kan den fint undlades.
- SE MERE: Lam i karry
PRØV OGSÅ:Tandoori kylling