Hurtige fladbrød

Hurtige fladbrød

De lækre fladbrød er nemme at bage på en varm grill eller en grillpande – de skal kun have et par minutter på hver side. Nyd brødene som snack med hummus og rå grøntsager, som sandwich-wrap, som ”pizzabund” eller som tilbehør til maden.

6 stykker

Total:30 minutter

Ingredienser

Dej:

  • 250 g hvedemel (evt. op til 50% fuldkorns)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 200 g græsk yoghurt 2%
  • 2 spsk. olivenolie

Pensling:

  • ca. 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Bland mel, bagepulver og salt sammen, og tilsæt yoghurt og olivenolie. Ælt
  2. dejen sammen, og lad den hvile tildækket i 10 min.
  3. Del dejen i 6 ens portioner (á ca. 85 g), og rul dem ud til flade brød – ca. 3 mm tykke og 22 cm i diameter.
  4. Varm grillen eller en grillpande op.
  5. Pensl brødene med olivenolie, og bag dem på den varme grill/grillpande i 1-2 min. på hver side.
  6. Server brødene friskbagte som tilbehør til salater, kold og varm mad, eller som en snack med en god dip.

Tip:

Du kan også lave dejen med gær: Rør 10 g gær ud i 1/2 dl lunkent vand, og brug kun 150 g græsk yoghurt. Lad dejen hæve tildækket i 30-45 min. før udrulning.