Opskrift på kalvesteaks

Hurtige kalvesteaks

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    710 Kcal
  • Fedt:
    25 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    50 %

4

Ingredienser

  • Rosmarinbagte grøntsager:
  • 4 peberfrugter – gerne forskellige farver
  • 4 løg i tykke både
  • 1-2 udkernede, røde chili
  • 5 fed hvidløg
  • 750 g tomater i kvarte
  • 3 snittede porrer
  • lidt frisk salvie
  • 2 spsk olivenolie
  • Kalvesteaks:
  • 4 kalvesteaks eller schnitzler a 125 g
  • salt, friskkværnet peber
  • frisk eller tørret rosmarin eller salvie
  • 2 tsk. olivenolie
  • 300 g kogt fuldkornsspelt.

Sådan gør du

  1. Begynd med grøntsagerne. Skær peberfrugterne i lange kvarte stykker og bland dem med de øvrige snittede grøntsager, lidt friske kviste rosmarin eller evt. lidt salvieblade, olivenolie samt salt og peber.
  2. Fordel grøntsagerne i en lav bradepande, hvor de kan ligge i ét lag og bag dem gyldne og møre i ovnen ved 200-225 grader. Vend i dem undervejs med en ske eller bred paletkniv. Smag til med yderligere krydderier.
  3. Gnid kødet med salt, peber og rosmarin eller salvie. Grill eller steg det 2-3 minutter på hver side og servér med de ovnbagte grøntsager samt fuldkornsspelt.