Varme hveder

Traditionelle hvide hveder

Sådan fejrer du bededag - med te og skønne hveder, som traditionen kræver.

12 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. sukker
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 75 g blødt smør

  1. Udrør gæren i den koldemælk. Pisk æggene i, tilsætsukkeret, og kom halvdelenaf melet i. Rør dejen sammenmed en grydeske. Tilsæt salt.Rør smørret i. Kom resten afhvedemelet i, og ælt dejen let.
  2. Smør en skål med olie. Komdejen heri. Vend dejen rundt,så den bliver olieret. Læg etstykke plastfilm over skålen, oglad dejen hæve ca. 1 time.
  3. Form 12 boller. Læg dem ien form 20 x 30 cm foret medbagepapir. De skal lægges med2 cm’s mellemrum, så de grorsammen under bagningen.
  4. Bag bollerne ca. 20 min ved200 gr. Server med smør.