Hvid bønnesalat med grapefrugt

Hvid bønnesalat med grapefrugt

Salaten er god til både stegt kød og ristet fisk. Du kan også bruge den som en del af en buffet eller endda på et brunchbord.

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Sæt bønnerne i blød dagen før, skyl dem, og kog dem møre i usaltet vand.
  • Dressing:
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk flydende honning
  • ½ citron, saften heraf
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk basilikum, fint-hakket
  • 2-3 spsk mild olivenolie
  • salt
  • Salat:
  • 4 pink grapefrugter
  • 2 avocadoer
  • 1 rødløg
  • 300 g hvide bønner, kogte
  • 100 g blød fetaost
  • evt. lidt basilikum, hakket
  • salt

Sådan gør du

  1. Dressing: Rør sennep, honning, citronsaft, eddike og basilikum sammen. Pisk olien i, og smag til med salt.
  2. Salat: Skær skrællen af grapefrugterne, og skær dem i skiver. Skær avocadoen i tern, og snit rødløget i tynde både. Vend bønner med dressingen, grapefrugt, avocado og løg. Smag til med salt, og anret salaten på et stort fad. Top med brud af feta og evt. lidt basilikum.
  3. TIP: Det er klart bedst at koge sine bønner selv, når de skal bruges til en salat. Hvide bønner er gode til denne salat, men også sorte bønner, butterbeans eller måske sorte linser?