Hvid bønnesalat
De hvide bønner indeholder store mængder af folat og kalium. Den hvide bønne, gør sig smukt til sammen med de mange farver fra basilikum og tomater.
2
Ingredienser
- 100 g hvide, tørrede bønner
- 200 g røde cherrytomater
- 200 g gule cherrytomater
- 50 g frisk parmesan
- 1 forårsløg, snittet i ringe
- frisk basilikum.
- Dressing:
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. dijonsennep
- Salt
- 1/2 citron, saften heraf.
Sådan laver du hvid bønnesalat:
- Udblød bønnerne natten over i koldt vand. Kog dem i nyt vand med salt i ca. 1 time til de er møre og lad dem køle af.
- Bland dressingen ved først at røre olivenolie og dijonsennep sammen. Tilsæt salt og derefter citron.
- Halvér tomaterne, og bland dem med bønnerne. Vend dressingen i salaten.
- Riv parmesan i flager på et rivejern, og fordel det med forårsløg og basilikum over salaten.
- Servér salaten som den er eller evt. til fisk eller kylling.
- 300 kcal pr. person