Hvid chokolade-cheesecake med friske blåbær
Cheesecake er den nye macaron! Den lille franske kage har hærget de danske kageborde længe nok, og nu er vi klar til en ny darling. En ny yndlingskage, der kan varieres i det uendelige...
Hvid chokolade-cheesecake med friske blåbær
8-10 personer
Dette er en superfrisk og lækker cheesecake. I stedet for blåbær kan du også benytte hindbær. Hvis du bruger hindbær, skal du passe lidt på med mængden af bær, som du kommer i kagefyldet, da saften fra hindbærrene kan gøre kagemassen blød efter bagning.
Bund:
18-20 Digestive kiks
100 g smør
Fyld:
3 pakker a 200 g Philadelphia light cream cheese. Man kan også benytte den almindelige (originale) Philadelphia cream cheese
skallen af 1 økologisk citron
3 æg
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
100-200 g hvid chokolade evt. med hasselnødder
125-225 g friske eller frosne hindbær/ blåbær
Topping:
friske blåbær eller hindbær, alternativt en kompot af bærrene.
en springform på 18-20 cm
Bund:
Knus kiksene fint, og kom dem i en skål. Smørret smeltes og blandes med de knuste kiks. Springformen smøres med smør. Kiksemassen fordeles jævnt i den smurte springform og presses til sidst hårdt ned i bunden. Hvis du vil have en høj kant på din cheesecake, fordeles en del af kagemassen op ad kanten på springformen og presses på plads. Til dette formål benyttes bagsiden af en ske. Formen sættes i en forvarmet ovn ved 160 grader (ikke varmluft) og bages i 5 minutter. Mens bunden bages, laver du fyldet.
Fyld:
Kom cream cheese i en skål. Tilsæt æg, sukker, vanilje og citronskal. Det hele piskes, til massen er jævn og cremet. Det er vigtigt ikke at piske for meget, da det gør massen luftig. Derefter tilsættes den hakkede hvide chokolade til massen. Hvis du benytter friske hindbær, lægges halvdelen af disse på et stykke køkkenrulle for at trække noget af væden ud af dem. Vend herefter bærrene forsigtigt i massen. Kagen sættes i ovnen ved 160 grader (ikke varmluft). Her skal den stå i 40-50 minutter. Kagen må gerne blive lidt lysebrun i kanterne. Hvis den bliver brun på midten, skal du skrue ned for varmen. Når kagen er færdig, lader du den stå i ovnen i yderligere 40-50 minutter ved eftervarme. Lad være med at åbne lågen. Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen og sættes til afkøling. Kagen skal afkøles i minimum 4-6 timer og gerne natten over. En variant af denne kage er at blende eller mose hindbærrene eller blåbærrene og omrøre dem i fyldet. På denne måde kan man danne et flot mønster i kagen, og den kommer til at se meget dekorativ ud.
Topping:
Den bagte kage kan serveres med friske hindbær eller blåbær, blåbær- eller hindbærsyltetøj eller kompot på toppen. Hvis du bruger syltetøj eller kompot som topping, bør du smøre topping på, inden kagen sættes til afkøling.
► SE OGSÅ: 5 opskrifter på kager uden mel
► SE OGSÅ: 5 opskrifter med luftig sukkerbrødsdej