Hvid chokolade-rabarbertrifli

Hvid chokolade-rabarbertrifli

(6 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 2½ time, heraf arbejdstid: 1 time
  • 1⁄2 stang vanilje
  • 250 g rabarber skåret i 1 cm tykke skiver
  • 250 g hindbær
  • 150 g sukker
  • Hvid chokolademousse:
  • 200 g hvid chokolade, gerne Lindts, Valrhona eller Odense blokchokolade
  • 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 blad husblas
  • 1 dl piskefløde
  • Desuden:
  • 12-18 makroner

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog rabarber, hindbær,sukker og tom vaniljestangop i en gryde ca. 5 min.Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
  2. Knus makronerne, og fordeldem i portionsglas. Fordelrabarberblandingen over.
  3. Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn.
  4. Pisk æggeblommernemed flormelis ogudskrabede vaniljekorn, til deter cremet. Rør chokoladen i.
  5. Udblød husblassen i koldt vandi 10 min.
  6. Smelt den knugedehusblas i mikroovn eller overvandbad. Rør lidt af chokolademasseni.
  7. Rør husblassen ichokolademassen.
  8. Pisk flødentil blødt skum, og vend det ichokoladeblandingen.
  9. Fordel moussen over rabarberblandingen.Man kan ogsålægge makroner, rabarberblandingog mousse i flere lag istedet.
  10. Lad desserten stå ikøleskabet en times tid.