Hvid chokolade-rabarbertrifli
(6 personer)
Ingredienser
- Sværhedsgrad: Middel
- Tidsforbrug: 2½ time, heraf arbejdstid: 1 time
- 1⁄2 stang vanilje
- 250 g rabarber skåret i 1 cm tykke skiver
- 250 g hindbær
- 150 g sukker
- Hvid chokolademousse:
- 200 g hvid chokolade, gerne Lindts, Valrhona eller Odense blokchokolade
- 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
- 2 spsk. flormelis
- 1 blad husblas
- 1 dl piskefløde
- Desuden:
- 12-18 makroner
- Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog rabarber, hindbær,sukker og tom vaniljestangop i en gryde ca. 5 min.Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
- Knus makronerne, og fordeldem i portionsglas. Fordelrabarberblandingen over.
- Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn.
- Pisk æggeblommernemed flormelis ogudskrabede vaniljekorn, til deter cremet. Rør chokoladen i.
- Udblød husblassen i koldt vandi 10 min.
- Smelt den knugedehusblas i mikroovn eller overvandbad. Rør lidt af chokolademasseni.
- Rør husblassen ichokolademassen.
- Pisk flødentil blødt skum, og vend det ichokoladeblandingen.
- Fordel moussen over rabarberblandingen.Man kan ogsålægge makroner, rabarberblandingog mousse i flere lag istedet.
- Lad desserten stå ikøleskabet en times tid.