Hvid chokoladekage med hindbærmoussé

Hvid chokoladekage med hindbærmoussé

Indbydende lagkager er et lækkert og festligt hit, når familie og venner kommer forbi. Prøv denne smukke og indbydende kage med hvid chokolade og hindbærmousse.

8 personer

Total:5 timer 30 minutter

Arbejdstid:5 timer

Ingredienser

  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g smør
  • 175 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • ¼ tsk. bagepulver

Hindbærmousse:

  • 250 g hindbær evt. optøede fra frost
  • ½ dl vand
  • 2 spsk. citronsaft
  • 150 g sukker
  • 4 blade husblas
  • 200 g frisk mascarpone eller cremefraiche 38 %
  • 2 dl piskefløde

Desuden:

  • 1 portion chokoladeglasur med hvid chokolade (se her på siden)

Pynt:

  • evt. hindbærstøv f.eks. fra millmortar.com

Sådan gør du:

  1. Hak den hvide chokolade fint. Smelt smørret i en gryde, og rør sukkeret i. Tag gryden fra varmen, og rør vanilje og chokolade i. Rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl blandingen ca. 10 min.
  2. Rør æggene i chokoladeblandingen et ad gangen. Bland hvedemel, salt og bagepulver, og rør det i dejen.
  3. Kom dejen i en 22 cm springform foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min. Lad kagen afkøle helt.
  4. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog hindbær, vand, citronsaft og sukker sammen i en gryde ca. 5 min. Pres massen gennem en si. Kog saften op i en gryde. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i hindbærsaften. Lad det afkøle 5 min.
  5. Pisk mascarponen igennem i en skål. Rør hindbærsaften med lidt af mascarponen. Rør herefter denne blanding i resten af mascarponen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i.
  6. For en springform 22 cm i diameter med plastfilm. Læg kagebunden i. Fordel hindbærmoussen over. Stil tildækket i køleskabet ca. 4 timer.
  7. Kom kagen på et fad. Lav en portion chokoladeglasur med hvid chokolade. Fordel glasuren over kagen. Drys evt. med lidt hindbærstøv.

Chokoladeglasur

100 g chokolade

½ dl vand

ca. 200 g flormelis

20 g blødt smør

  1. Hak chokoladen. Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Pisk, til den er smeltet.
  2. Rør flormelis og smør i til en glat glasur.