Hvid chokoladekage med hindbærmoussé
Indbydende lagkager er et lækkert og festligt hit, når familie og venner kommer forbi. Prøv denne smukke og indbydende kage med hvid chokolade og hindbærmousse.
8 personer
Total:5 timer 30 minutter
Arbejdstid:5 timer
Ingredienser
- 200 g hvid chokolade
- 200 g smør
- 175 g sukker
- korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- ¼ tsk. bagepulver
Hindbærmousse:
- 250 g hindbær evt. optøede fra frost
- ½ dl vand
- 2 spsk. citronsaft
- 150 g sukker
- 4 blade husblas
- 200 g frisk mascarpone eller cremefraiche 38 %
- 2 dl piskefløde
Desuden:
- 1 portion chokoladeglasur med hvid chokolade (se her på siden)
Pynt:
- evt. hindbærstøv f.eks. fra millmortar.com
Sådan gør du:
- Hak den hvide chokolade fint. Smelt smørret i en gryde, og rør sukkeret i. Tag gryden fra varmen, og rør vanilje og chokolade i. Rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl blandingen ca. 10 min.
- Rør æggene i chokoladeblandingen et ad gangen. Bland hvedemel, salt og bagepulver, og rør det i dejen.
- Kom dejen i en 22 cm springform foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min. Lad kagen afkøle helt.
- Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog hindbær, vand, citronsaft og sukker sammen i en gryde ca. 5 min. Pres massen gennem en si. Kog saften op i en gryde. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i hindbærsaften. Lad det afkøle 5 min.
- Pisk mascarponen igennem i en skål. Rør hindbærsaften med lidt af mascarponen. Rør herefter denne blanding i resten af mascarponen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i.
- For en springform 22 cm i diameter med plastfilm. Læg kagebunden i. Fordel hindbærmoussen over. Stil tildækket i køleskabet ca. 4 timer.
- Kom kagen på et fad. Lav en portion chokoladeglasur med hvid chokolade. Fordel glasuren over kagen. Drys evt. med lidt hindbærstøv.