Hvid chokolademousse

Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær

Chokolademousse med fløde og dejlige kirsebær. Bestemt en af af sommerens bedste desserter.

Hvid chokolademousse til 6 personer

Total:20 minutter

Hvid chokolademousse med kirsebær

  • 2 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 små bægre)
  • 75 g flormelis
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
  • 1 dl appelsinsaft
  • 3 dl piskefløde
  • Kirsebærsauce:
  • 200 g kirsebær
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan laver du chokolademousse med kirsebær

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
  3. Hak chokoladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Afkøl chokoladen lidt.
  4. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
  5. Pisk fløden til skum. Vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas eller en skål, og lad den stivne i køleskab ca. 4 timer.
  6. Udsten kirsebærrene. Kog kirsebær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Afkøl det helt.
  7. Server saucen til moussen. Her har vi valgt at portionsanrette moussen og har hældt saucen over.