Hvid drømmekage

Hvid drømmekage

Den dejlige mandelbund er dækket af en blid og hvidchokolademousse, som er pyntet med marcipanroser samt etdrys af kandiserede roser. Det er en kage til festlige lejligheder - f.eks. barnedåb eller konfirmation.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: Ca. 12 min.
  • Stivnetid: 2-3 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Kagebund:
  • 3 æg
  • 100 g sukker (1¼ dl)
  • 200 g rå marcipan
  • 75 g mel
  • Chokolademousse:
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • evt. 2 spsk rom eller cognac
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 100 g marcipan
  • kandiserede roser

  1. Bund: Pisk æg og sukkergodt sammen. Riv marcipanenpå den fine sideaf råkostjernet direktei æggemassen og piskdet sammen. Sigt meleti og vend det forsigtigti.
  2. Smør en springform,22 cm, godt – læg evt.bagepapir bunden. Komdejen i og bag bundenved 200 grader midt iovnen i ca. 12 min.
  3. Ladbunden svale lidt og tagså både ring og bund af.Rengør ringen og sætden om den bagte bund.
  4. Chokolademousse:Bræk chokoladen i mindrestykker og smeltdem over vandbad. Taggryden fra varmen.Pisk æggene, til detykner let. Pisk fløden til skum. Vend lidt afflødeskummet i æggeneog vend det herefter ichokolademassen. Vendresten af flødeskummeti chokoladen sammenmed rom eller cognac.
  5. Fordel den letstivnedechokolademousse overbunden i springformen.Sæt kagen koldt nogletimer eller natten over,så chokoladen bliverhelt stiv. Tag forsigtigtmetalringen af – brug en lille kniv for at løsnekanten hele vejen rundt.
  6. Form marcipanblomster,det gøres nemt vedat udstikke små tyndemarcipanplader (5 cm idiam) og vikle dem omhinanden som rosenblade.Drys også medkandiserede roser.