Hvide asparges med varmrøget laks og ægge-vinaigrette
Forår er lig med frisk asparges! Lav den lækreste forret med hvide asparges, laks og en herlig vinaigrette.
4 personer
Ingredienser
- 3 æg
- 1 spsk. Dijon sennep
- 1 usprøjtet citron
- salt og peber
- ½ dl olivenolie
- 1 bundt kørvel
- 1 bundt purløg
- 8 hvide asparges
Sådan gør du:
- Kog æggene, til de er hårdkogte.
- Pil æggene, hak dem fint, og kom dem i en skål. Mos let med en gaffel.
- Rør sennep sammen med saften fra en citron, salt og peber i en anden skål. Rør olivenolie i lidt efter lidt, til dressingen får en cremet konsistens.
- Gem lidt kørvel til at pynte med. Hak purløg og kørvel. Vend dressing og hakkede krydderurter sammen med æggene.
- Skræl aspargeserne med en tyndskræller. Damp dem i spilkogende vand i 4 min. Hæld vandet fra, og afkøl med koldt vand.
- Anret tallerkner med to asparges på hver. Fordel stykker af varmrøget laks henover aspargesene. Kom ægge-vinaigrette på toppen, og pynt med kørvel.