Hvidkålssalat med dadler og appelsin

Hvidkålssalat med dadler og appelsin

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 1/2 hvidkål, 500 g
  • 3 appelsiner, 400 g
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk st. kanel
  • 75 g tørrede dadler
  • 35 mandelsplitter
  • salt og peber

  1. Skær kålen i både, skær stokken ud og snit kålen meget fint – evt. på et rivejern.
  2. Riv skallen af appelsinerne og kom den i en skål. Skær den hvide hinde af appelsinerne og skær frugten i skiver.
  3. Pres saften af hinder og skaller over i skålen. Tilsæt citronsaft, olivenolie, st. kanel, salt og peber og vend kål og appelsin i dressingen.
  4. Udsten dadlerne, skær dem i små stykker og vend dem i.
  5. Rist mandelsplitterne på en tør pande og drys dem over salaten.