Indisk kylling med kokosris
Tikka masala er nok den mest kendte ret fra det indiske køkken. Den lækre kyllingeret smager og dufter af 1001 nat.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: ca. 8-10 min.
- 800 g kyllingebryst
- 2½ spsk. olivenolie
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 4 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 ds kokosmælk
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 dl vand
- 1 dl græsk yoghurt (10%)
- 2 tsk. salt
- peber
- Kokosris:
- 400 g basmatiris
- 4 dl vand
- ½ tsk salt
- 50 g kokosflager
- Tilbehør: evt. grøn salat
- Varm olien op i en gryde, og steg de grofthakkede løg i ca. 6 min. Tilsæt finthakkede hvidløg, og steg i yderligere 1 min.
- Fjern skindet fra kyllingestykkerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden, og brun dem godt i 3-4 min. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og stødt kardemomme, og steg i ca. 2 min. under omrøring.
- Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand, og kog det op. Hæld yoghurt i, og smag til med salt og peber. Lad det småsimre i ca. 45 min.
- Hæld ris, vand og salt i gryden, og kog op. Når vandet koger, skru ned til lav varme, og lad risene simre under låg, indtil vandet er kogt væk. Sluk for varmen, og lad risene stå i ca. 30 min. under låg.
- Rist kokosflagerne gyldne på en tør pande i 1-2 min., og drys dem over risene.
- Servér tikka masala med kokosris og evt. en grøn salat.