Indisk kylling med kokosris

Indisk kylling med kokosris

Tikka masala er nok den mest kendte ret fra det indiske køkken. Den lækre kyllingeret smager og dufter af 1001 nat.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: ca. 8-10 min.
  • 800 g kyllingebryst
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 3 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 4 tsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 dl græsk yoghurt (10%)
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • Kokosris:
  • 400 g basmatiris
  • 4 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 50 g kokosflager
  • Tilbehør: evt. grøn salat

  1. Varm olien op i en gryde, og steg de grofthakkede løg i ca. 6 min. Tilsæt finthakkede hvidløg, og steg i yderligere 1 min.
  2. Fjern skindet fra kyl­lingestykkerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden, og brun dem godt i 3-4 min. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og stødt kardemomme, og steg i ca. 2 min. under omrøring.
  3. Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand, og kog det op. Hæld yoghurt i, og smag til med salt og peber. Lad det småsimre i ca. 45 min.
  4. Hæld ris, vand og salt i gryden, og kog op. Når vandet koger, skru ned til lav varme, og lad risene simre under låg, indtil vandet er kogt væk. Sluk for varmen, og lad risene stå i ca. 30 min. under låg.
  5. Rist kokosflagerne gyldne på en tør pande i 1-2 min., og drys dem over risene.
  6. Servér tikka masala med kokosris og evt. en grøn salat.