Indiske frikadeller

Indiske frikadeller

Prøv et indisk alternativ til klassiske frikadeller i form af disse indiske frikadeller.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 500 g hakket kylling (eller lam eller okse)
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g ingefær (skrællet)
  • 1-2 grønne chilier
  • 1 spsk garam masala (indisk krydderiblanding)
  • salt og peber
  • olie (til stegning)
  • Sovs:
  • 1 løg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 10 g ingefær (finthakket)
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • Tilbehør:
  • ris eller naanbrød, yoghurt og frisk koriander

  1. Rør kødet med 1 tsk salt og rør ægget i. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili i en foodprocessor og ælt det i kødet sammen med krydderierne.
  2. Sautér løg, hvidløg og ingefær blanke i en sauterpande med olie. Tilsæt garam masala og steg 1 min. Tilsæt tomater og vand og kog sovsen igennem.
  3. Form farsen til runde frikadeller og brun dem hurtigt på en varm pande med olie. Læg frikadellerne i sovsen og lad dem simre, til de er gennemvarme (ca. 10 min.). Servér med ris eller naan, yoghurt og frisk koriander.