Inga's majonæse

Inga's majonæse

Få håndarbejdsredaktørens lækre opskrift på majonæse

4 dl

Ingredienser

  • 1 bæger pasteuriseret æggeblomme (svarer til 2 stk.)
  • 1 stor tsk. dijon sennep
  • ca. 3 dl. smagsneutral olie (f.eks. raps eller solsikkekerne olie)
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller estragon eddike
  • 2 spsk. creme fraiche
  • Salt, peber

  1. Bland æggeblommer med sennep, og rør olien i lidt ad gangen, så majonæsen ikke skiller. Fortsæt til en fast konsistens er opnået. Smag til med eddike, salt og peber, og rør til sidst creme fraichen i for at gøre majonæsen mere lind.
  2. Prøv at blade chili i til burgere, tomatpuré og whisky til rå grønsager eller hakkede friske urter, kapers, cornichoner og citronsaft til fisk.