Ingefær-lime-gryde med wasabimos

Ingefær-lime-gryde med wasabimos

4 personer

Ingredienser

  • 600 g nakkefilet af svinekød, afpudset og skåret i 3 x 3 cm’s tern eller kalvekød, f.eks. bov
  • 2 spsk. olie
  • 4 dl bouillon
  • 3 spsk. sojasauce
  • 3 spsk. reven ingefær
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 tsk. sukker
  • 4 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • Wasabikartoffelmos:
  • 1 kg kartofler til mos
  • 2 dl kogende mælk
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. wasabipasta
  • salt
  • Tilbehør:
  • blandet grøn salat

  1. Brun kødet i olie i en gryde. Kom bouillonen ved, og kog op. Tilsæt sojasauce, ingefær, limesaft og sukker. Kog det sammen 1 time, til kødet er meget mørt. Kom snittede forårsløg og skivede gulerødder i. Kog det sammen yderligere 5 min.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser. Kom mælk, olie og wasabipasta i. Smag til med salt. Server mosen til gryderetten sammen med salat.