Is med kaffemarengs og mokka-chokoladesauce

Is med kaffemarengs og mokka-chokoladesauce

4 pers.

Ingredienser

  • Marengs:
  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. pulverkaffe opløst i ½ tsk.
  • kogende vand
  • Mokka-chokoladesauce:
  • 1½ dl fløde
  • et lille stykke gul appelsinskal
  • 1 tsk. pulverkaffe
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • Desuden:
  • is, f.eks. appelsinsorbet

  1. Pisk æggehviden let, tilsæt 1 tsk. sukker, og pisk den helt stiv. Vend resten af sukkeret i skummet sammen med kaffen – den skal være kølet helt af, og bland det hurtigt. sæt dejen på bagepapir i ca. 15 små toppe, og bag dem lette og tørre ved 125 gr. I ca. 1 time. dette kan gøres mange dage inden, de skal bruges.
  2. Kog langsomt fløden op med appelsinskal og kaffe. hæld den kogende fløde over chokoladen, og rør, til den er opløst. Rør saucen igennem, mens den køler helt af. fjern appelsinskallen inden servering.
  3. Anret marengs, is og chokoladesauce sammen.