Rabarber mojito

Iskold rabarbermojito

Iskold rabarbermojito - stærkt vanedannende...

4 drinks

Ingredienser

  • 1 lime
  • 4 små kviste frisk rosmarin
  • knust is
  • mørk rom
  • danskvand
  • Rabarbersirup:
  • 300 g rensede rabarber
  • 1 dl vand
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • rørsukker

Sådan laver du rabarbermojito

  1. Skær lime i kvarte, og fordel i fire glas sammen med rosmarin. Top med knust is, mørk rom og danskvand efter smag.
  2. Tilsæt rabarbersirup, og rør rundt. Server straks.
  3. Sådan laver du rabarbersirup til rabarbermojito
  4. Den søde sirup kan også bruges til desserter, i drinks eller over en portion vaniljeis.
  5. Skær rabarberne i små stykker a 1 cm, og skyl dem godt. Kom rabarberne i en gryde med vand og rosmarin, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og si rabarberne fra.
  6. Afmål saften. Kom rabarbersaft og en tilsvarende mængde sukker i en gryde, og kog ind til en sirup.
  7. Pas endelig på med ikke at koge siruppen for længe, da den ellers bliver for tyk.
► SE OGSÅ: Is-latte a la slushice
► SE OGSÅ: Champagne cocktail