Islagkage med hindbær

Islagkage med hindbær

Skøn dessert - islagkage med hindbæriscreme og vaniljeiscreme. Islagkagen er pyntet med søde marengskys, hindbær og chokolade, og vil helt sikkert gøre lykke til både hverdag og fest.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Indfrysningstid:
  • ca. 3 timer
  • 4 æggeblommer (delt i 2 portioner)
  • 100 g flormelis (delt i 2 portioner)
  • ½ liter piskefløde (letpisket flødeskum, delt i 2 portioner)
  • 150 g hindbær (mosede, evt. fra frost)
  • evt. 2 spsk frugtbrændevin (f.eks. framboise eller frugtsnaps)
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • Pynt:
  • 50 g hindbær (optøede)
  • 50 g mørk chokolade (hakket)
  • 12 marengskys

  1. Hindbæriscreme:
  2. Pisk2 æggeblommer med50 g flormelis, til det erskummende og luftigt.Vend mosede hindbærog evt. likør i og derefterflødeskum af ¼ liter fløde. Hæld det ien springform beklædtmed film og sæt detstraks i fryseren. Laddet første lag is fryse ica. 30 min.
  3. Vaniljeiscreme:
  4. Pisk 2æggeblommer med 50g flormelis og vaniljekorn,til det er skummendeog luftigt. Vendflødeskum af ¼ literfløde i. Hæld det i springeformenoven på hindbæriscremenog sætdet i fryseren i mindstet par timer.
  5. Pynt medhindbær, chokolade ogkys.