Islagkage med hindbær
Skøn dessert - islagkage med hindbæriscreme og vaniljeiscreme. Islagkagen er pyntet med søde marengskys, hindbær og chokolade, og vil helt sikkert gøre lykke til både hverdag og fest.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Indfrysningstid:
- ca. 3 timer
- 4 æggeblommer (delt i 2 portioner)
- 100 g flormelis (delt i 2 portioner)
- ½ liter piskefløde (letpisket flødeskum, delt i 2 portioner)
- 150 g hindbær (mosede, evt. fra frost)
- evt. 2 spsk frugtbrændevin (f.eks. framboise eller frugtsnaps)
- 1 vaniljestang (kornene)
- Pynt:
- 50 g hindbær (optøede)
- 50 g mørk chokolade (hakket)
- 12 marengskys
- Hindbæriscreme:
- Pisk2 æggeblommer med50 g flormelis, til det erskummende og luftigt.Vend mosede hindbærog evt. likør i og derefterflødeskum af ¼ liter fløde. Hæld det ien springform beklædtmed film og sæt detstraks i fryseren. Laddet første lag is fryse ica. 30 min.
- Vaniljeiscreme:
- Pisk 2æggeblommer med 50g flormelis og vaniljekorn,til det er skummendeog luftigt. Vendflødeskum af ¼ literfløde i. Hæld det i springeformenoven på hindbæriscremenog sætdet i fryseren i mindstet par timer.
- Pynt medhindbær, chokolade ogkys.