Islagkage med karamel og nøddeknas
Skønneste islagkage med lækker karamel, vanilijeis og bastognekiks. Mums!
10
Ingredienser
- 200 g mandler eller hasselnødder
- 200 g sukker
- 1 portion karamelsauce (se opskriften her: Marengs med karamelsauce og figner)
- 2 bk flødeis
- 1 stor springform
- ½ pk bastognekiks
Sådan laver du desserten
- Begynd med at lave pralinéen ved at komme nødder og sukker i en tykbundet gryde, og varm det langsomt på under omrøring, indtil sukkeret begynder at smelte.
- Fortsæt til sukkeret har samme farve som rav. Hæld derefter massen over på et stykke bagepapir, og dryp med smagsneutral olie (derved undgår du, at sukkeret ikke klistrer fast.)
- Gør karamelsaucen klar efter anvisningerne, og tag isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet i et kvarter, før du skal bruge den.
- Når pralinéen er kølet af, hakker du halvdelen groft halvdelen fint.
- Rør hurtigt isen med den finthakkede praliné. Læg så isen lagvis i springformen med knuste bastognekiks og karamelsauce, så der er to lag af hver. Start med is og slut med karamellen.
- Top isen med den groft hakkede praliné og sæt islagkagen i fryseren i minimum 2 timer, inden den serveres.