Islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait
Brug sommerens lækre bær i den her vidunderlige dessert, hvor du får is, kage og bær i en mundfuld.
Islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait til 8 personer
Ingredienser
- Springform på ca. 26 cm i diameter.
- Nøddebund:
- 3 æggehvider
- 75 g sukker
- 50 g hasselnøddeflager.
- Parfait med skovbær:
- 4 æggeblommer
- 300 g friske skovbær
- 125 g sukker
- 5 dl piskefløde.
Sådan laver du islagkagen:
- Bund: Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk til det er stift, hvidt skum. Vend forsigtigt hasselnøddeflagerne i massen.
- Brug bunden af en springform til at tegne en cirkel og fordel dejen på cirklen.
- Sæt den i ovnen i 20-25 min. Afkøl nøddebunden på en bagerist.
- Parfait med skovbær:
- Pisk æggeblommerne hvide med sukker. Rør skovbærrene i.
- Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i bærmassen.
- Læg nøddebunden i en springform og fordel skovbærpairfaiten i formen.
- Frys den 6-8 timer.
- Tag islagkagen ud 30 min før den skal serveres.
- Pynt kagen med evt. lilla blomster, franske anemoner, lavendel eller med rosablomster og brug friske frugter f.eks blåbær, hindbær, brombær eller skovjordbær.