Sådan laver du ispinde med hyldeblomster
Der er intet bedre end is om sommeren! Prøv disse lækre ispinde med flødeis lavet på hyldeblomster.
ca. 1½ liter is
Total:40 minutter
Arbejdstid:25 minutter
Ingredienser
- 250 g hyldeblomstkvas
- 2½ dl vand
- 250 g sukker
- 1 dl konc. hyldeblomstsaft
- 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- ½ liter piskefløde
Sådan gør du:
- Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor.
- Hæld mosen i en gryde, og tilsæt vand og sukker. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre til frugten er mør (10-15 min.)
- Blend blandingen med en stavblender/ blender, og tilsæt hyldeblomstsaft og æggeblommer. Blend det cremet, og hæld det i en skål til afkøling. Sæt i køleskab.
- Pisk fløden til blødt skum. Vend den sammen med den kolde frugtcreme.
- Fyld cremen i en randform eller i ca. 16 ispindeforme, og frys i mindst 3 timer for ispinde og 5-6 timer for en stor form.