Isvafler med rabarberparfait

Isvafler med rabarberparfait

Isvafler er ikke kun for børn! Den hjemmelavede bløde parfait med rabarber smager himmelsk i vafler med chokoladeovertræk.

Isvafler med rabarberparfait og chokoladeovertræk

Tid: ca. 45 minutter plus frysetid.

(10 stk.)

Rabarberkompot:

250 g rensede rabarber, skåret i 1 cm tykke skiver

100 g sukker

Parfait:

1 bæger pasteuriserede æggehvider, svarer til

1½ æggehvide

4 spsk. sukker

1 bæger pasteuriserede æggeblommer, svarer til

2 æggeblommer

2½ dl piskefløde

Desuden:

200 g mørk chokolade

1 pakke isvafler med 10 stk.

1.  Rabarberkompot: Kom rabarber og sukker i en gryde, og kog op ved svag varme. Lad rabarberne simre, til de er møre. Det tager ca. 10 minutter. Afkøl kompotten. Sæt den eventuelt i køleskab, så den bliver helt kold.

2. Parfait: Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker. Pisk æggeblommerneog 3 spsk. sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til tyk skum.

3. Vend rabarberkompotten med flødeskum og æggesnaps. Fold til sidst æggehviderne forsigtigt i cremen. Kom iscremen i en form eller skål, og dæk den til. Frys i mindst 4 timer.

4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp forsigtigt vaflernes kant i chokoladen, og læg dem til tørre på en bagerist.

5. Ved servering: Form parfaiten til kugler, og kom en kugle i hver vaffel. Pynt med resten af den smeltede chokolade.