Italiensk æggekage
Frittata dell’Umbria – eller æggekage fra Umbrien - er en herlig frokost eller mellemret.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 6 æg
- 2 spsk vand
- 2 spsk friskhakket merian eller oregano
- evt. et drys rosmarin
- 1 dl revet parmesan, grana eller tør pecorino (fåreost)
- kværnet peber
- 2 spsk olie
- Pisk æggene sammen med vand og bland finthakkede krydderurter og ost i.
- Lad olien blive varm på en pande og hæld æggemassen på. Lad den stivne ved jævn varme.
- Stik af og til paletkniven i æggemassen, så alt når at stivne. Æggekagen kan serveres, som den er, men der kan også bydes på en god lufttørret skinke til, så det bliver en mættende frokostret.