Italiensk æggekage

Italiensk æggekage

Frittata dell’Umbria – eller æggekage fra Umbrien - er en herlig frokost eller mellemret.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 6 æg
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk friskhakket merian eller oregano
  • evt. et drys rosmarin
  • 1 dl revet parmesan, grana eller tør pecorino (fåreost)
  • kværnet peber
  • 2 spsk olie

  1. Pisk æggene sammen med vand og bland finthakkede krydderurter og ost i.
  2. Lad olien blive varm på en pande og hæld æggemassen på. Lad den stivne ved jævn varme.
  3. Stik af og til paletkniven i æggemassen, så alt når at stivne. Æggekagen kan serveres, som den er, men der kan også bydes på en god lufttørret skinke til, så det bliver en mættende frokostret.