Italienske frikadeller med parmaskine

Italienske frikadeller med parmaskine

Skønne italienske frikadeller med parmaskinke, der serveres med en frisk fennikelsalat.

ca. 25 stk

Ingredienser

  • 500 g hakket kalvekød
  • 1 spsk. havsalt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl mælk
  • 25 g brødkrummer
  • 1 æg
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 70 g parmaskinke
  • Fennikelsalat:
  • 250 g rucola
  • 1 fennikel
  • 3 skiver brød skåret i tern
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g parmesan
  • Dressing:
  • 2 spsk. rød balsamico
  • 6 spsk. olivenolie
  • Pynt: 4 spsk. sorte oliven

Sådan gør du

  1. Rør kalvekød sammen med salt og peber.
  2. Hæld mælken over brødkrummerne, og lad det trække i 5 min.
  3. Skær parmaskinken i små tern. Knus fennikelfrøene i en morter eller i en minihakker.
  4. Rør farsen sammen med æg, opblødte brødkrummer, parmaskinke, knuste fennikelfrø og hakket persille.
  5. Form farsen til små runde bolde på størrelse med valnødder.
  6. Opvarm olien på en sliplet pande. Steg kødbollerne i 6-7 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
  7. Skyl rucola, og slyng den tør. Snit fenniklen helt fint.
  8. Skær brødet i tern, og bland brød med olie. Steg croutonerne sprøde på en pande.
  9. Høvl parmesanen med en kartoffelskræller.
  10. Bland rucola sammen med snittet fennikel, croutoner og pynt med høvlet parmesan.
  11. Rør balsamico og oliveolie sammen. Dryp dressingen udover salaten. Pynt med sorte oliven.