Japanske retter
Misosuppe, stegt laks med ris og agurkesalat
Ingredienser
- MISOSUPPE:
- 1 spsk misopasta
- 1/2 forårsløg i skiver
- 50 g tofu i tern
- Kogende vand
- STEGT LAKS MED RIS:
- 1 stykke laks (ca. 150 g) med skind
- 1 spsk neural olie evt. rapsolie
- 1 spsk teriyakisovs (købes færdig)
- 1/2 forårsløg skåret i tynde strimler
- 1/4 rød chili finthakket
- AGURKESALAT:
- 1/2 agurk
- 1 lille gulerod
- 1 tsk sorte sesamfrø
- DRESSING:
- 1 tsk riseddike
- 1 tsk sukker
- 1 tsk vand
Sådan gør du:
- MISOSUPPE:
- Kom tofu, miso og løg i en kop. Hæld kogende vand over. Rør rundt og drik!
- STEGT LAKS MED RIS:
- Kom olie på panden og steg laksestykket på skindsiden, til skindet er sprødt. Vend laksen og steg den kort tid på stykkets øvrige sider. Kom risene i en skål. Anret laksestykket på risene. Teriyakisovs kommes på panden sammen med chili, forårsløg og en spsk vand. Lad det boble op og hæld så over laksen.
- AGURKESALAT:
- Riv agurken og guleroden så fint som muligt. Kom det i en skål og hæld dressing på. Kom sesamfrø over.