Japansk

Japanske retter

Misosuppe, stegt laks med ris og agurkesalat

Ingredienser

  • MISOSUPPE:
  • 1 spsk misopasta
  • 1/2 forårsløg i skiver
  • 50 g tofu i tern
  • Kogende vand
  • STEGT LAKS MED RIS:
  • 1 stykke laks (ca. 150 g) med skind
  • 1 spsk neural olie evt. rapsolie
  • 1 spsk teriyakisovs (købes færdig)
  • 1/2 forårsløg skåret i tynde strimler
  • 1/4 rød chili finthakket
  • AGURKESALAT:
  • 1/2 agurk
  • 1 lille gulerod
  • 1 tsk sorte sesamfrø
  • DRESSING:
  • 1 tsk riseddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk vand

Sådan gør du:

  1. MISOSUPPE:
  2. Kom tofu, miso og løg i en kop. Hæld kogende vand over. Rør rundt og drik! 
  3. STEGT LAKS MED RIS:
  4. Kom olie på panden og steg laksestykket på skindsiden, til skindet er sprødt. Vend laksen og steg den kort tid på stykkets øvrige sider. Kom risene i en skål. Anret laksestykket på risene. Teriyakisovs kommes på panden sammen med chili, forårsløg og en spsk vand. Lad det boble op og hæld så over laksen.
  5. AGURKESALAT:
  6. Riv agurken og guleroden så fint som muligt. Kom det i en skål og hæld dressing på. Kom sesamfrø over.