John Prices 'Bedstes appelsinfromage'

John Prices "Bedstes appelsinfromage"

Appelsinfromagen vækkersøde minder, skriverJohn Price i sin opskrift.Desserten er specieldejlig efter krydrede kødretter.

„Min bedstemor var fra dengang, hvor al tale ommad begyndte med „Man tager et sølvfad”. Bedstehavde nu ikke noget sølvfad, men hun var en godkogekone. Når vi rigtig plagede, kom hun fremmed sin appelsinfromage, her er hendes egenopskrift“

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stivnetid: 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 6 mellemstore appelsiner
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 5 blade husblas
  • ½ liter piskefløde + lidt ekstra til pynt

  1. Læg husblassen i blød irigeligt koldt vand.
  2. Skærskrællen tyndt af de 3appelsiner og skær deni strimler. Kog sukker ogvand sammen og komskallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem opmed en hulske.
  3. Knug husblassenfri for vand ogkom den i den koghedesukkerlage. Tag det fravarmen.
  4. Pres saften afalle appelsinerne. Hældhusblasvæden i saften.
  5. Pisk fløden til skum. Nårblandingen er svalet også småt begynder attykne, vendes lidt af appelsinsafteni flødeskummet.
  6. Tilsæt derefter denafkølede saft (med husblas)i flødeskummet lidtad gangen. Fordel i portionsglaseller i en skål.Pynt med de strimledeskaller samt lidt flødeskumfør servering.