John Prices fiskefilet fra Portugal

John Prices fiskefilet fra Portugal

Solen og farverne i Portugalhar inspireret Price tildenne fiskeret.

„Siger De sardiner, siger jeg Portugal,siger jeg portvin, er svaret også Portugal,og drømmer De om syden, skulle De prøvedenne dejlige ret med rødspættefileter“

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge- og ovntid: Ca. 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 12 rødspættefileter
  • 2 mellemstore løg (finthakkede)
  • 250 g champignoner (i skiver)
  • 2 spsk smør
  • 1½ spsk konc. tomatpuré
  • ½ spsk paprika
  • krydderurtebuket af 1 kvist timian, 2 persilleduske og 2 laurbærblade
  • 1½ dl hvidvin
  • ½ liter bouillon (fra tern)
  • 2 røde peberfrugter (i fine strimler)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • salt og peber

  1. Steg løgene klare i smørret,og kom dereftersvampene i. Lad demsnurre med nogle min.
  2. Rør tomatpuré og paprikai og tilsæt hvidvin, bouillonog krydderurtebuket.Lad det småkoge i 10min. Fisk krydderurtebukettenop.
  3. Drys fileternemed salt og kom dem iet ovnfast fad. Fordel peberfrugtstrimlerneover.
  4. Rør smør og mel sammentil en „smørbolle” og piskden i løg-svampesovsen.Smag til. Hæld løg-svampesovsenover fisk ogpeber i fadet. Sæt i ovnenved 225 grader i 15 min.