John Prices grønsagssuppe
Den purerede suppe serveres med purløgsdrys.Spis et godt brød til.
„Jeg kalder suppen: Hvad har grønthandlereni dag? – vand har vi selv.Suppen, De får opskrift på her, er bådevelsmagende, mættende og sund. Også kræver det ikke den store arbejdsindsats,for De skal jo ikke stå og se pågryden, mens suppen bliver til“
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: Ca. 45 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 4 store kartofler
- 3-4 store løg
- 3-4 porrer
- 2-3 gulerødder
- ½ knoldselleri
- et par stilke timian og persille samt 3 laurbærblade
- 2 spsk konc. tomatpuré
- salt og peber
- 1½ liter vand eller suppe (kogt på evt. kylling)
- 2 tsk salt pr. liter vand
- kværnet peber
- 250 g ærter
- 1 bdt purløg
- Skær alle grønsagerne imindre stykker og komdem i en gryde. Bindkrydderurterne sammenmed bomuldsgarn, såde kan fiskes op efterkogningen.
- Hæld vandpå grønsagerne og bringi kog. Skum suppen ogtilsæt salt. Lad suppenkoge, til grønsagerne ergodt møre.
- Tag krydderurtebukettenop og findelalle grønsagerne i blendereller foodprocessor.
- Hæld tilbage i gryden ogspæd med suppen. Bringi kog og smag til medsalt og peber. Kog ærtermed de sidste to min.
- Drys suppen med klippetpurløg lige inden servering,eller lad hver isærkomme på sin portion.