John Prices kanelæbler

John Prices kanelæbler

Til denne enkle og velsmagendedessert brugteJohn Price pigeon ellercoxorange, der er et fastæble, ikke for surt ogikke for sødt. Men andreæblesorter kan naturligvisbruges her.

„Er der noget som etgrønt sommeræble, hvissaft kan væde kinderne,når man sætter tændernei? Det skulle dalige være et af vinterenssød/bitre pigeoner, derlyser op med dybpurpurfarve“

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Ovntid: 20-30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • ca. 1 kg æbler
  • ca. 100 g sukker
  • 3-4 tsk stødt kanel
  • 50 g smør
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Skræl æblerne, men kunhvis skallen er megethård. Stik kernehuset udog skær derefter æblernei tynde både. Fordel demtaglagt i smurte portionsformeeller i et smurt,ovnfast fad.
  2. Drys sukkerog kanel på og kom lidtsmørklatter på. Fortsætmed at lægge æbler i lagog drysse med kanel ogsukker.
  3. Kom smørklatterpå og sæt desserteni en 175-200 grader varmovn i 20-30 min. Servérdesserten lun med koldtflødeskum til.