John Prices laksepie

John Prices laksepie

Laksepien, der serveresmed en kold krydderurtedressing,tager siggodt ud på middags- ellerfrokostbordet. Skulle derblive lidt tilovers, kan rettenmed stort held lunesog serveres næste dag.

„Der kommer en dag, hvor man gerne vil se noglegæster. Hvad skal man hitte på? Jeg foreslår enlaksepie, som De får opskrift på her, og som Dealdrig vil møde på nogen restaurant. Det skyldesnu ikke, at den er svær at lave, den egner sig blotbedre til at servere for en sluttet kreds“

(4 personer til middag og 6 personer til frokost)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid, dej: 30 min.
  • Ovntid: Ca. 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 250 g mel
  • 150 g blødt smør
  • 1 knsp salt
  • 1 lille kop vand (½ dl)
  • 1 spsk fløde (eller cognac)
  • Fyld:
  • 300 g fersk laks
  • 100 g blødt smør
  • ca. 200 g små champignoner
  • 1 dl fløde (piskefløde eller fløde 9%)
  • 1½ dl tør hvidvin
  • salt, peber, revet muskat
  • 2 æggehvider
  • lidt æggehvide til pensling
  • Krydderurtedressing:
  • 1 dl finthakkede krydderurter, f.eks. persille og purløg
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 dl fintskårne agurketerninger
  • citronsaft, salt og peber
  • Tilbehør:
  • citronbåde

  1. Findel smørret i meletog bland vand og flødei. Saml dejen. Lad dejenhvile koldt 1⁄2 time.
  2. Fyld: Skær halvdelen af laksen i så tynde skiversom muligt. Hak resten iblender eller foodprocessorsammen med champignoner,smør, fløde oghvidvin.
  3. Pisk æggehviderstive og vend dem i farsen.Krydr med salt, peberog revet muskat.
  4. Price bruger en springform,22 cm i diameter.Tag 1⁄3 af dejen fra til låg.Rul resten ud og beklædden smurte form meddejen.
  5. Kom halvdelen affarsen i formen og læg detynde lakseskiver på. Slutmed resten af farsen. Udrulresten af dejen til låg,som lægges på.
  6. Lav etlille mønster, hvis De er ihumør til det. Skær noglekryds i låget og læg spidsenetilbage. Pensl medæggehvide. Bag pien i enforvarmet ovn ved 225grader i 40-45 min.
  7. Krydderurtedressing:Rør de finthakkede krydderurtermed cremefraiche.Vend agurketerningernei og smag tilmed citronsaft, salt ogpeber.
  8. Pien serveres varm medden kolde krydderurtedressingog citronbådetil.