Jordbær-islagkage på marengsbund

Jordbær-islagkage på marengsbund

Kombinationen af is og kage er der vist ikke mange, der takker nej til. Vi byder her på en iskold dessert – perfekt til sommergæster. Den smukke islagkage består af frisk jordbæris og en lækker marengsbund. Mums!

6-8 personer

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 spsk. citronsaft
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g flormelis
  • ½ l piskefløde
  • 1 dl jordbærmarmelade

Jordbærsauce:

  • 250 g jordbær
  • ½ dl vand
  • ½ dl citronsaft
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. vand

Desuden:

  • 1 færdigkøbt marengsbund

Tilbehør:

  • Jordbærsauce samt flødeskum

Sådan gør du:

  1. Jordbæris: Miks jordbærrene til puré i en foodprocessor eller blender sammen med de 4 spsk. flormelis og citronsaft.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis og piskefløde, til det er cremet skum. Vend jordbærpuréen og jordbærmarmeladen i.
  3. Kom først marengsbunden og herefter jordbærcremen i en springform foret med husholdningsfilm. Dæk formen. Frys isen mindst 4 timer.
  4. Jordbærsauce: Nip og skyl jordbærrene, skær dem i kvarte. Kom jordbær i en gryde sammen med vand og citronsaft. Kog det sammen 3-4 min. Kom sukkeret i, og kog op.
  5. Udrør 2 tsk. majsstivelse i de 2 spsk. koldt vand, og rør det i. Kog kort igennem under omrøring. Pisk evt. saucen igennem med et piskeris, så den bliver jævn.
  6. Kom frugtsaucen i en skål eller kande. Lad den køle lidt af, før servering, men den behøver ikke være helt kold.
  7. Fordel lidt af jordbærsaucen over isen ved servering. Server resten af saucen og flødeskum til.

Tip:

Supernem og lækker islagkage, der ikke kræver ismaskine. Marengsbunden har vi købt os til, isen skal blot røres og fryses natten over.