Jordbær-islagkage på marengsbund
Kombinationen af is og kage er der vist ikke mange, der takker nej til. Vi byder her på en iskold dessert – perfekt til sommergæster. Den smukke islagkage består af frisk jordbæris og en lækker marengsbund. Mums!
6-8 personer
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 4 spsk. flormelis
- 2 spsk. citronsaft
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 150 g flormelis
- ½ l piskefløde
- 1 dl jordbærmarmelade
Jordbærsauce:
- 250 g jordbær
- ½ dl vand
- ½ dl citronsaft
- 100 g sukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 2 spsk. vand
Desuden:
- 1 færdigkøbt marengsbund
Tilbehør:
- Jordbærsauce samt flødeskum
Sådan gør du:
- Jordbæris: Miks jordbærrene til puré i en foodprocessor eller blender sammen med de 4 spsk. flormelis og citronsaft.
- Pisk æggeblommer, flormelis og piskefløde, til det er cremet skum. Vend jordbærpuréen og jordbærmarmeladen i.
- Kom først marengsbunden og herefter jordbærcremen i en springform foret med husholdningsfilm. Dæk formen. Frys isen mindst 4 timer.
- Jordbærsauce: Nip og skyl jordbærrene, skær dem i kvarte. Kom jordbær i en gryde sammen med vand og citronsaft. Kog det sammen 3-4 min. Kom sukkeret i, og kog op.
- Udrør 2 tsk. majsstivelse i de 2 spsk. koldt vand, og rør det i. Kog kort igennem under omrøring. Pisk evt. saucen igennem med et piskeris, så den bliver jævn.
- Kom frugtsaucen i en skål eller kande. Lad den køle lidt af, før servering, men den behøver ikke være helt kold.
- Fordel lidt af jordbærsaucen over isen ved servering. Server resten af saucen og flødeskum til.