Jordbærsnitter med peanuts
De sprøde nødder giver et knasende, salt modspil i disse søde kager, som helt sikkert vil være et hit hos både børn og voksne.
14-16 snitter
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Mørdej:
- 350 g hvedemel (gerne kagemel)
- 125 g flormelis
- 1/2 citron (øko)
- 1/2 tsk. salt
- 175 g koldt smør
- 1 æg
Fyld:
- 400 g jordbærmarmelade
Peanut-topping:
- 75 g smør
- 50 g sukker
- 50 g honning
- 1/2 dl piskefløde
- 150 g saltede peanuts
Endvidere:
- en lille bradepande eller firkantet form (ca. 24 x 30 cm)
Sådan gør du:
- Mørdej: Bland mel, flormelis, fintrevet citronskal og salt sammen. Skær smørret i små stykker, og ”hak” dem i melet med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.
- Tilsæt sammenpisket æg, og saml hurtigt dejen, uden at ælte den. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud mellem to stykker film eller en opsprættet frysepose til firkanter, der passer til din form. Læg dem i køleskab i 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader. Læg et stykke bagepapir i en bradepande eller firkantet form, ca. 24 x 30 cm., så bagepapiret hænger ud over siderne.
- Læg en dejplade i formen, og dæk den med marmelade. Læg det andet dejstykke ovenpå, tryk den let til, så marmeladen ikke flyder ud, og sæt kagen midt i ovnen i 10 min.
- Topping: Kog smør, sukker, honning og fløde sammen i et par min. Tag gryden af varmen,
- og rør peanuts i.
- Bred peanut-toppingen ud over kagen i formen, og bag i yderligere 15-20 min., til kagen er gennembagt, og toppingen er gyldenbrun. Sæt formen på en rist, og lad kagen køle af i 10 min.
- Løft kagen op af formen ved hjælp af bagepapiret, og lad den køle helt af på risten. 6. Skær kagen i snitter. Skær f.eks. først kagen igennem på langs, og skær derefter hver bane i 7-8 stykker. Opbevar snitterne i en kagedåse.