Jordbærsnitter med peanuts

Jordbærsnitter med peanuts

De sprøde nødder giver et knasende, salt modspil i disse søde kager, som helt sikkert vil være et hit hos både børn og voksne.

14-16 snitter

Total:1 time 15 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

Mørdej:

  • 350 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 125 g flormelis
  • 1/2 citron (øko)
  • 1/2 tsk. salt
  • 175 g koldt smør
  • 1 æg

Fyld:

  • 400 g jordbærmarmelade

Peanut-topping:

  • 75 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g honning
  • 1/2 dl piskefløde
  • 150 g saltede peanuts

Endvidere:

  • en lille bradepande eller firkantet form (ca. 24 x 30 cm)

Sådan gør du:

  1. Mørdej: Bland mel, flormelis, fintrevet citronskal og salt sammen. Skær smørret i små stykker, og ”hak” dem i melet med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.
  2. Tilsæt sammenpisket æg, og saml hurtigt dejen, uden at ælte den. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud mellem to stykker film eller en opsprættet frysepose til firkanter, der passer til din form. Læg dem i køleskab i 30 min.
  3. Tænd ovnen på 180 grader. Læg et stykke bagepapir i en bradepande eller firkantet form, ca. 24 x 30 cm., så bagepapiret hænger ud over siderne.
  4. Læg en dejplade i formen, og dæk den med marmelade. Læg det andet dejstykke ovenpå, tryk den let til, så marmeladen ikke flyder ud, og sæt kagen midt i ovnen i 10 min.
  5. Topping: Kog smør, sukker, honning og fløde sammen i et par min. Tag gryden af varmen,
  6. og rør peanuts i.
  7. Bred peanut-toppingen ud over kagen i formen, og bag i yderligere 15-20 min., til kagen er gennembagt, og toppingen er gyldenbrun. Sæt formen på en rist, og lad kagen køle af i 10 min.
  8. Løft kagen op af formen ved hjælp af bagepapiret, og lad den køle helt af på risten. 6. Skær kagen i snitter. Skær f.eks. først kagen igennem på langs, og skær derefter hver bane i 7-8 stykker. Opbevar snitterne i en kagedåse.

Tip:

De er også gode med hindbærmarmelade!