Islagkage

Jordbær-islagkage

Uimodståelig jordbær-islagkage...perfekt til sommerfesten.

Jordbær-islagkage

Tid: ca. 1 time + tid til bagning og frysning

(Ca. 8 pers.)

Mandelmarengsbund:

lidt smeltet smør

lidt hvedemel til formen

150 g mandler

150 g flormelis

1 tsk. bagepulver

4 æggehvider

Jordbær- og vaniljeis:

1 stang vanilje

6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 3 bægre)

100 g sukker

5 dl piskefløde

200 g jordbær

40 g sukker

Pynt:

3 spsk. mandelflager

sommerbær, f.eks. jordbær og blåbær

hvid og mørk chokolade

1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter, med smeltet smør, og drys med mel.

2. Kom mandlerne i en blender, og kør til en grov mandelmel. Bland mandelmel, flormelis og bagepulver sammen i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem med mandelblandingen.

3. Kom halvdelen af mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Tag bunden ud, og lad den afkøle. Gentag med resten af dejen, så du har to bunde.

4. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukker til en luftig æggesnaps.

5. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggesnapsen til en iscreme.

6. Rens og nip jordbærrene. Blend jordbær med sukker til en jævn puré, og vend med halvdelen af iscremen. Gem resten af iscremen i køleskabet til senere.

7. Kom en mandelbund i en springform foret med husholdningsfilm. Dæk med jordbæris, og top med en bund. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i ca. 3 timer, til isen er helt stiv.

8. Tag kagen ud, og top nu med vaniljeiscremen. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og stil den tilbage i fryseren i min. 3 timer.

9. Tag kagen ud ca. 20 min. før servering. Rist mandelflagerne gyldne, og afkøl. Pynt kagen med bær, mandelflager og hakket chokolade.

► SE OGSÅ: Nemme jordbærkager med myntecreme

► SE OGSÅ: Ispinde med mango og jordbær

► SE OGSÅ: 5 opskrifter med sommersøde jordbær