Jordbær-islagkage
Uimodståelig jordbær-islagkage...perfekt til sommerfesten.
Jordbær-islagkage
Tid: ca. 1 time + tid til bagning og frysning
(Ca. 8 pers.)
Mandelmarengsbund:
lidt smeltet smør
lidt hvedemel til formen
150 g mandler
150 g flormelis
1 tsk. bagepulver
4 æggehvider
Jordbær- og vaniljeis:
1 stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 3 bægre)
100 g sukker
5 dl piskefløde
200 g jordbær
40 g sukker
Pynt:
3 spsk. mandelflager
sommerbær, f.eks. jordbær og blåbær
hvid og mørk chokolade
1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter, med smeltet smør, og drys med mel.
2. Kom mandlerne i en blender, og kør til en grov mandelmel. Bland mandelmel, flormelis og bagepulver sammen i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem med mandelblandingen.
3. Kom halvdelen af mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Tag bunden ud, og lad den afkøle. Gentag med resten af dejen, så du har to bunde.
4. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukker til en luftig æggesnaps.
5. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggesnapsen til en iscreme.
6. Rens og nip jordbærrene. Blend jordbær med sukker til en jævn puré, og vend med halvdelen af iscremen. Gem resten af iscremen i køleskabet til senere.
7. Kom en mandelbund i en springform foret med husholdningsfilm. Dæk med jordbæris, og top med en bund. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i ca. 3 timer, til isen er helt stiv.
8. Tag kagen ud, og top nu med vaniljeiscremen. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og stil den tilbage i fryseren i min. 3 timer.
9. Tag kagen ud ca. 20 min. før servering. Rist mandelflagerne gyldne, og afkøl. Pynt kagen med bær, mandelflager og hakket chokolade.
► SE OGSÅ: Nemme jordbærkager med myntecreme
► SE OGSÅ: Ispinde med mango og jordbær
► SE OGSÅ: 5 opskrifter med sommersøde jordbær