Jordbær-medaljer

Jordbær-medaljer

Disse medaljer er fyldt medcreme og jordbær, men allemulige andre former for frugtkan bruges i stedet.

ca. 16 stk.

Ingredienser

  • Medaljebunde:
  • 400 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 100 g jordbær
  • 50 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl færdig kagecreme (koldrørt pulver plus sødmælk)
  • Pynt:
  • flormelis til drys
  • friske jordbær og lidt citronmelisse

  1. Mel, smør, flormelis, vaniljesukker og æg køres sammen i foodprocessoren. Dejen samles med hænderne og hviler mindst en time, men gerne fra dag til dag.
  2. Jordbærrene snittes og drysses med sukker. Lad dem trække, mens dejen hviler.
  3. Dejen rulles ud i 2-3 mm tykkelse, stikkes ud, prikkes og lægges på pladen. Kagerne bages ved 200 gr. i 6-7 min., eller til kanten er gylden, og køles af.
  4. Fløden piskes stiv og blandes med kagecremen. Den færdige creme sprøjtes ud i kanten af halvdelen af kagerne. De afdryppede jordbær lægges i midten.
  5. Kagerne lægges sammen og pyntes med et drys flormelis, friske jordbær samt citronmelisse.