blåbærdessert river cottage

Jordbær og blåbær i hindbærsauce

Retten her er en fremragende frugtsalat i sig selv, men den kan også serveres til is eller panna cotta.

4 personer

Ingredienser

  • 200 g hindbær
  • 1-2 spsk flormelis
  • 250 g jordbær, nippede
  • 250 g blåbær

  1. Purér hindbærrene i en blender eller med en stavblender. Kom puréen i en si over en skål, og pres puréen igennem sien med en trægrydeske, så alle kernerne sies fra. Smag til med flormelis til en dejlig, syrligsød sauce. Skær jordbærrene i tykke skiver. Vend dem i hindbærsaucen sammen med blåbærrene, og lad dem trække køligt (men ikke i køleskabet) i en times tid inden servering.
  2. Variationer Denne enkle frugtsalat bliver endnu bedre, hvis du kommer lidt friskstrimlet basilikum eller mynte i hindbærsaucen.
  3. Opskriften er fra den nye kogebog "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage".