Jordbær og blåbær i hindbærsauce
Retten her er en fremragende frugtsalat i sig selv, men den kan også serveres til is eller panna cotta.
4 personer
Ingredienser
- 200 g hindbær
- 1-2 spsk flormelis
- 250 g jordbær, nippede
- 250 g blåbær
- Purér hindbærrene i en blender eller med en stavblender. Kom puréen i en si over en skål, og pres puréen igennem sien med en trægrydeske, så alle kernerne sies fra. Smag til med flormelis til en dejlig, syrligsød sauce. Skær jordbærrene i tykke skiver. Vend dem i hindbærsaucen sammen med blåbærrene, og lad dem trække køligt (men ikke i køleskabet) i en times tid inden servering.
- Variationer Denne enkle frugtsalat bliver endnu bedre, hvis du kommer lidt friskstrimlet basilikum eller mynte i hindbærsaucen.
- Opskriften er fra den nye kogebog "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage".