Jordbæris

Jordbæris

Friske jordbær kan bl.a. bruges til at lave den lækreste jordbæris til en varm dag.

5-8 personer

Jordbæris

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Frysetid: 12 timer
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl sødmælk
  • 3 dl piskefløde
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl sukker
  • 300-500 g jordbær

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
  2. Bring mælk, fløde, vaniljestang og vaniljekorn i kog i en lille tykbundet gryde.
  3. Tag gryden af blusset, og fjern vaniljestangen.
  4. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps i en skål.
  5. Hæld den varme flødeblanding i æggesnapsen i en jævn stråle under konstant piskning, og hæld det hele tilbage i gryden.
  6. Varm cremen op, til den begynder at tykne, mens der piskes konstant. Den må ikke koge.
  7. Lad cremen blive helt kold (evt. i køleskabet natten over).
  8. Skyl og nip jordbærrene, og blend dem til puré – der skal være ca. 3 dl. Rør puréen i den kolde creme.
  9. Sæt cremen i fryseren, og rør i den én gang hver halve time i de første 2 timer. Lad den så fryse til is natten over.