Jordbærlagkage
(10 pers.)
Ingredienser
- Jordbærlagkage
- Bunde:
- 3 æg
- 125 g sukker
- 75 g smeltet smør
- evt. 1 tsk. reven usprøjtet
- citronskal
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. hjortetaksalt
- Desuden:
- 6 spsk. Cointreau eller appelsinsaft til bundene
- Hvid chokoladecreme:
- 200 g hvid chokolade
- 2 past. æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
- 2 spsk flormelis
- ½ l piskefløde
- Desuden:
- 500 g jordbær
- Pynt: evt. 1 helt jordbær, ribs og 1 usprøjtet rose
- Bunde: Pisk æggene luftige, og pisk sukkeret i. Pisk smør i. Tilsæt evt. citronskal. Vend sigtet hvedemel og hjortetaksalt i.
- Tegn 3 cirkler med en diameter på 22 cm på 3 stykker bagepapir. Fordel dejen på cirklerne.
- Bag bundene ca. 8 min. Ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Bag en ad gangen. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene, fjern forsigtigt bagepapiret, de er bagt på.
- Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
- Skær jordbærrene i skiver.
- Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp med 2 spsk. Cointreau. Fordel 1/3 af cremen på den ene lagkagebund. Læg 1/3 af jordbærrene over. Læg den anden bund over, og gentag processen. Læg den sidste bund over, og dryp med Cointreau. Fordel resten af creme og jordbær over. Pynt evt. med et helt jordbær, ribs og 1 usprøjtet rose.