Jordbærsorbet med fersken-jordbær-salsa
Jordbær med jordbær på! Når sæsonen først er skudt i gang, er det bare med at få brugt og spist vores søde sommerbær – her både i is og salsa.
4
Ingredienser
- Sorbet:
- 4 dl vand
- 150 g sukker
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 1½ spsk glukosesirup
- 500 g jordbær
- Salsa:
- ½ bakke jordbær
- 2 modne ferskner
- 1½ spsk flydende honning
- lidt revet citronskal
- 1 spsk finthakket mynte (gerne marokkansk)
Sådan gør du
- Begynd med isen, og bring vand, sukker og vanilje til kogepunktet. Rør i det, til sukkeret er smeltet.
- Tag sukkerlagen af varmen, og tilsæt glukosesirup. Nip stilken af jordbærrene, og kom dem i en blender sammen med sukkerlagen. Blend, til du har en jævn konsistens.
- Kør nu massen i en ismaskine, eller kom sorbeten i en skål i fryseren. Husk at røre i den med jævne mellemrum, til den har konsistens som sorbet.
- Nip og skær jordbær og ferskner i små stykker. Mos ¼ del af jordbærrene og ferskenerne med en gaffel, og vend det med de hele frugtstykker. Mariner det med lidt flydende honning, citronskal og hakket mynte.
- Anret fersken-jordbær-salsaen i små skåle med en stor skefuld jordbærsorbet til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Hindbærfool - den lækreste dessert