Juleboller med tranebær
Nyd julens dejlige, bløde bagværk til gløgg eller en god kop kaffe. Vi har bagt lækre juleboller med tranebær, der smager skønt af jul.
8 stk.
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk. usprøjtet revet appelsinskal
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 50 g tørrede tranebær
- 50 g kandiseret appelsinskal eller sukat
- 25 g gær
- ½ dl lunken mælk
- 250 g hvedemel
Til pensling:
- 1 sammenpisket æg
- 4 spsk. perlesukker
- 30 g mandelflager
Sådan gør du:
- Rør smør og sukker sammen, og kom æg, revet appelsinskal, kardemomme, tranebær og kandiseret appelsinskal i.
- Rør gæren ud i lunken mælk, og rør det i. Rør hvedemelet i. Dejen er lidt fugtig, og skal ikke æltes. Lad dejen hæve 45 min. – tildækket.
- Form bollerne med 2 spiseskeer, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 30 min. under et rent klæde.
- Pensl bollerne med æg, og drys med sukker og mandler. Bag bollerne ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 15 min.