Juleboller med tranebær

Juleboller med tranebær

Nyd julens dejlige, bløde bagværk til gløgg eller en god kop kaffe. Vi har bagt lækre juleboller med tranebær, der smager skønt af jul.

8 stk.

Total:1 time 45 minutter

Arbejdstid:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. usprøjtet revet appelsinskal
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g kandiseret appelsinskal eller sukat
  • 25 g gær
  • ½ dl lunken mælk
  • 250 g hvedemel

Til pensling:

  • 1 sammenpisket æg
  • 4 spsk. perlesukker
  • 30 g mandelflager

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker sammen, og kom æg, revet appelsinskal, kardemomme, tranebær og kandiseret appelsinskal i.
  2. Rør gæren ud i lunken mælk, og rør det i. Rør hvedemelet i. Dejen er lidt fugtig, og skal ikke æltes. Lad dejen hæve 45 min. – tildækket.
  3. Form bollerne med 2 spiseskeer, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 30 min. under et rent klæde.
  4. Pensl bollerne med æg, og drys med sukker og mandler. Bag bollerne ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 15 min.