Juleknas for store og små
Der er noget for enhver smag i konfektskålen og de fleste himmerigsmundfulde kan tilberedes på kort tid - er også gode til god gang adventsgløgg.
ENGLESTYKKER MED PISTACIE
En fantastisk kombination af noget blødt, sprødt, sødt og salt. Lav rigeligt, for de forsvinder i en fart!
Tid: ca. 20 min.
(ca. 24 stk.)
200 g god mørk chokolade
200 g nougat
100 g skumfiduser
50 g afskallede salte pistacienødder
50 g rosiner
50 g bran flakes
1.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad sammen med nougat.
2.
Skær skumfiduserne i små stykker, og bland alle ingredienserne med chokoladenougaten.
3.
Hæld blandingen i en form foret med bagepapir. Når konfekten har sat sig, skæres den i skiver.
MANDELKROKANT MED CHOKOLADE
Knasende sprøde, søde og fuldstændig uimodståelige. Konfekten smager også lækkert som et sprødt drys på en portion is.
Tid: ca. 20 min.
(ca. 20 mindre stykker)
100 g mandler
100 g sukker
1 spsk. smør
50 g god mørk chokolade
1.
Smut mandlerne, og tør dem godt.
2.
Smelt sukker på en tør pande til en karamel, og tilsæt smørret. Kom mandlerne på panden, og rør forsigtigt rundt, til mandlerne bliver dækket af karamellen.
3.
Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir til afkøling.
4.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Dekorer krokanten med chokolade, og lad den størkne.
5. Knæk krokanten i ca. 20 mindre stykker.
THE PERFECT MATCH
Der er ikke noget nyt i kombinationen af nougat og marcipan. Til gengæld er det julens nemmeste konfekt, fordi du helt undgår at trille og rode med overtrækschokolade. Nougaten toppes på marcipan med en sprøjtepose.
Tid: ca. 15 min. plus tid til afkøling.
(ca. 25 stk.)
200 g nougat
200 g marcipan
1 pose mandelsplitter
1.
Smelt nougaten i en skål over vandbad. Kom forsigtigt nougaten i en sprøjtepose med stjernetylle, og lad den ligge på køkkenbordet, til den begynder at stivne, men stadig er blød nok til at arbejde med.
2.
Skær marcipanen i skiver. Top med nougat og drys med mandelsplitter.
MÜSLITOPPE
Toppene er hurtige at lave og smager rigtig godt. Brug en god müsli uden tilsat sukker.
Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling
(ca. 20 stk.)
100 g mørk chokolade
100 g nougat
100 g müsli
1.
Hak chokoladen, og kom den i en skål sammen med nougat.
2.
Smelt blandingen ved svag varme. Vend müslien i chokoladenougaten.
3.
Brug skeer til at lave ca. 20 små toppe på et stykke bagepapir, og stil køligt i 3-4 timer.