Julekrydret æbletærte med marcipan
Giv æbletærten et julet tvist med lækkert marcipanfyld og masser af kanel.
8 personer
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 75 g blødt smør
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- ½ æg
- 150 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 50 g sukker
- 50 g blødt smør
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt nellike
- 1 æg
- 2 røde æbler
- 2 spsk sukker
- ½ tsk stødt kanel
- 10 g mandler
- 2 dl cremefraiche 18%
- 2 tsk flormelis
- ½ tsk stødt kanel
Sådan gør du:
- Tærtebund: Rør blødt smør sammen med flormelis og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte for meget.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
- Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform eller tærtering (diam. 20 cm) med dejen, og trim kanterne. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
- Fyld: Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker, smør og krydderier i en skål. Tilsæt æg, og pisk fyldet sammen, til det er ensartet. Fordel fyldet i den kolde tærtebund.
- Tænd ovnen på 175 grader. Skyl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel æblerne oven på marcipanfyldet. Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne sammen med finthakkede mandler.
- Bag tærten i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt, og afkøl den på en rist.
- Rør cremefraiche, flormelis og kanel sammen i en skål, og servér cremen til den lune æbletærte.