æbletærte med marcipan

Julekrydret æbletærte med marcipan

Giv æbletærten et julet tvist med lækkert marcipanfyld og masser af kanel.

8 personer

Total:1 time 30 minutter

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

  • 75 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • ½ æg
  • 150 g hvedemel
  • 100 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt nellike
  • 1 æg
  • 2 røde æbler
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 10 g mandler
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 2 tsk flormelis
  • ½ tsk stødt kanel

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Rør blødt smør sammen med flormelis og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte for meget.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
  3. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform eller tærtering (diam. 20 cm) med dejen, og trim kanterne. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
  4. Fyld: Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker, smør og krydderier i en skål. Tilsæt æg, og pisk fyldet sammen, til det er ensartet. Fordel fyldet i den kolde tærtebund.
  5. Tænd ovnen på 175 grader. Skyl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel æblerne oven på marcipanfyldet. Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne sammen med finthakkede mandler.
  6. Bag tærten i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt, og afkøl den på en rist.
  7. Rør cremefraiche, flormelis og kanel sammen i en skål, og servér cremen til den lune æbletærte.