Julepopcakes

Julepopcakes

Er du til kreative kager, så er popcakes den helt store kagedille for tiden, og det er slet ikke så svært, som det ser ud.

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 spsk. kaffe
  • 3 æg
  • 5 spsk. hvedemel
  • Pynt:
  • 200 g hvid chokolade
  • bolsjefarve
  • 10 træpinde til slikkepinde

Sådan laver du popcakes

  1. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og færdigbrygget kaffe i.
  2. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i.
  3. Kom chokoladedejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
  4. Afkøl kagen. Stil kagen tildækket i køleskab 4-5 timer eller natten over.
  5. Sådan pynter du popcakes:
  6. Form 10 kugler af chokoladekagen med en spiseske og hænder. Du skal bruge 20-30 g kage til hver kugle.
  7. De må ikke værre større, da de så falder af pinden. Kagekuglerne skal være ret faste i det. Sæt en kagekugle på en træpind.
  8. Læg dem i en form og stil dem i fryseren ca. 2 timer.
  9. Smelt chokoladen , og farv den med bolsjefarve. Dyp kagerne i den smeltede chokolade, og drys med kagepynt.
  10. Stil dine popcakes i en skål med sukker, og lad dem stå, til de er størknede. Der bliver lidt kage tilovers, som du enten kan nyde til kaffen – eller lave endnu flere popcakes af.