Julepopcakes
Er du til kreative kager, så er popcakes den helt store kagedille for tiden, og det er slet ikke så svært, som det ser ud.
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 4 spsk. kaffe
- 3 æg
- 5 spsk. hvedemel
- Pynt:
- 200 g hvid chokolade
- bolsjefarve
- 10 træpinde til slikkepinde
Sådan laver du popcakes
- Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og færdigbrygget kaffe i.
- Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i.
- Kom chokoladedejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
- Afkøl kagen. Stil kagen tildækket i køleskab 4-5 timer eller natten over.
- Sådan pynter du popcakes:
- Form 10 kugler af chokoladekagen med en spiseske og hænder. Du skal bruge 20-30 g kage til hver kugle.
- De må ikke værre større, da de så falder af pinden. Kagekuglerne skal være ret faste i det. Sæt en kagekugle på en træpind.
- Læg dem i en form og stil dem i fryseren ca. 2 timer.
- Smelt chokoladen , og farv den med bolsjefarve. Dyp kagerne i den smeltede chokolade, og drys med kagepynt.
- Stil dine popcakes i en skål med sukker, og lad dem stå, til de er størknede. Der bliver lidt kage tilovers, som du enten kan nyde til kaffen – eller lave endnu flere popcakes af.
Julens bedste småkager
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
PRØV OGSÅ:Popcakes med kransekage