Julepostej til julefrokosten
Velsmagende julepostej toppet med sprødt æble, bacon og persille - perfekt til julefrokosten. Opskriften giver en stor portion, men du kan fryse den rå postej, så du har til alle juledagene.
ca. 2,5 liter - beregn ca. 1 dl pr. person
Total:35 minutter
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 æbler
- 400 g kalvelever
- 500 g hakket lever og spæk (frossen, optøet)
- 75 g mel
- 2 æg
- ¼ liter mælk
- ¼ liter fløde
- 1 spsk. frisk timian
- 1 spsk. friskkværnet peber
- 2 tsk. groft salt
- 1 tsk. stødt allehånde
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk revet muskat
- æblestykker
- timian eller hakket persille
- evt. 150 g bacon i skiver
- rugbrød syltede rødbeder, syltede agurker, agurkesalat eller asier
Sådan gør du:
- Pil løg og hvidløg. Skræl og udkern æbler. Hak først løg og hvidløg fint i en foodprocessor.
- Tilsæt æblestykkerne, og kør, til de er grofthakkede. Hæld det over i en skål.
- Hak kalveleveren i foodprocessoren, og rør det sammen med løgblandingen.
- Tilsæt hakket lever og spæk, mel, æg, mælk og fløde, og rør farsen godt sammen.
- Tilsæt krydderier, og hæld massen i små sylteglas, porcelænskokotter eller alu-forme.
- Sæt formene i en bradepande, hæld kogende vand ved, og sæt det i ovnen ved 180 grader i 40-45 min. Tjek med en kødnål, om de er gennembagte; kødsaften skal være klar.
- Servér postejerne varme, lune eller afkølede. Pynt med små æblestykker og frisk timian eller hakket persille, og evt. små stykker sprødstegt bacon. Giv rugbrød og surt til.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt