Julesnegle med tranebær og appelsin

Julesnegle med tranebær og appelsin

Ærmerne op og bagegrejet frem – her kan ungerne virkelig få en god eftermiddag i julebagningens tegn.

12-14 stk julesnegle

Total:2 timer

Ingredienser

  • Dej til julesnegle
  • 125 g smør
  • 5 dl mælk
  • 125 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 25 g gær
  • 600 + 75 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • Fyld til julesnegle
  • 200 g brun farin
  • 100 g blødt smør
  • 1 øko-appelsin, revet skal heraf
  • 1½ spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 75 g tørrede tranebær
  • 1 æg til pensling
  • glasur af 100 g flormelis og lidt vand

Sådan bager du julesnegle med tranebær og appelsin

  1. 1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk og sukker. Kom den lune mælkeblanding i en stor skål eller røremaskine, og tilsæt kardemomme. Rør gæren ud, og lad det stå 5 min, til gæren får mælken til at boble.
  2. 2. Rør de 600 g mel i dejen, til du har en ensartet og ret våd dej. Dæk skålen med plastfolie eller et rent viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Bland resten af melet med bagepulver og natron, og ælt det i dejen.
  3. 3. Tilsæt mere mel, hvis dejen er meget våd. Du skal have en spændstig, fugtig dej, som ikke klistrer, men som ikke har så meget mel i sig, at den bliver tung. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 40 x 60 cm. Rør brun farin sammen med smør, appelsinskal, kanel og kardemomme, og smør det ud over dejen i et ensartet lag.
  4. 4. Drys tranebærrene over, og rul dejen tæt sammen på den lange led. Skær dejpølsen ud i 12-14 tykke skiver, og kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Læg dem med ca. 1 cm’s afstand til hinanden.
  5. 5. Dæk bradepanden med et rent viskestykke, og lad kagerne efterhæve i 30 min, imens du varmer ovnen op til 180 grader. Bland æg med en smule vand, og pensl sneglene. Bag dem i 30 min, til de er gyldne. Lad dem køle helt af, før du dekorerer dem med glasur.