Kærnemælks-scones
En klassiker på det engelske te-bord. Himmelske med lemon-curd på.
Ingredienser
- Til ca. 10 scones
- 350 g hvedemel
- 1 usprøjtet citron, revet skal
- ¼ tsk salt
- 3 spsk sukker + ekstra til drys
- 1 ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 125 g smør, koldt i tern
- 1 ¾ dl kærnemælk
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret. Gnid smørret ind i melet, til det minder om rasp. Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld kærnemælken heri.
- Arbejd hurtigt dejen sammen, uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
- Brug et glas til at stikke scones ud med, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med en smule sukker. Bag dine scones i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.