Scones

Kærnemælks-scones

En klassiker på det engelske te-bord. Himmelske med lemon-curd på.

Ingredienser

  • Til ca. 10 scones
  • 350 g hvedemel
  • 1 usprøjtet citron, revet skal
  • ¼ tsk salt
  • 3 spsk sukker + ekstra til drys
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 125 g smør, koldt i tern
  • 1 ¾ dl kærnemælk
  • 1 æg, sammenpisket til pensling

Sådan gør du:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret. Gnid smørret ind i melet, til det minder om rasp. Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld kærnemælken heri.
  2. Arbejd hurtigt dejen sammen, uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
  3. Brug et glas til at stikke scones ud med, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med en smule sukker. Bag dine scones i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.