Kaffebrød med lemoncurd
Sprøde og uimodståelige kaffebrød, der intet har med kaffe at gøre, andet end at de oprindeligt blev serveret til kaffe-selskaber. Lemoncurd er en syrlig og frisk kontrast til den søde remonce. Dejen til brødet påbegyndes, dagen før kaffebrødene bages.
Kaffebrød med lemondcurd
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid.
(ca. 14 stk.)
50 g smør
2 dl letmælk
20 g gær
50 g sukker
1 tsk. salt
1 æg
ca. 400 g hvedemel
Makronmasse: 200 g marcipan 200 g sukker3 æggehvider30 g hvedemel1 dl lemoncurd
Dag 1:
1. Smelt smørret, og afkøl. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og æg. Ælt hvedemel i dejen og ælt, til dejen er glat og smidig – men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
Dag 2:
1. Tag dejen ud, og lad den stå og få stuetemperatur.
2. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og tryk det lidt fladt med hånden, så det ikke bliver for højt. Lad brødet hæve tildækket i ca. 30 min.
3. Tænd ovnen på 200 grader. Bag brødet i midten af den varme ovn i ca. 30 min. og til det er gyldent.
4. Tag brødet ud, og lad det afkøle lidt. Skær brødet i 2 cm tykke skiver på skrå. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
5. Riv marcipanen, og rør det med sukker, æggehvider og hvedemel.
6. Smør lemoncurd på brødene, og fordel dernæst makronmasse ovenpå. Bag brødene i ca. 10 min., til de er gyldne. Afkøl kaffebrødene på en bagerist.